jueves, 17 de octubre de 2013

Et falta energia? Prova la civada (avena) i nota el canvi!

La civada (avena en castellà) és un dels cereals més complets. Per les seves qualitats energètiques i nutritives, ha sigut la base de l'alimentació de pobles i civilitzacions com la irlandesa, l'escocesa o d'altres.

La civada és rica en proteïnes d'elevat valor biològic, hidrats, greixos i un gran nombre de vitamines i minerals.

És coneguda per aportar un valor com a font d'energia i vitalitat. Això fa que sigui l'aliment ideal pels que vulguin augmentar la seva capacitat energètica. Entre d'altres, estudiants, persones que es senten cansades, sense forces, amb una sensació permanent de somnolència, sense il·lusió o amb molt d'estrès.

El format més adient són els flocs de civada (copos de avena), ja que és la forma que millor aprofita les seves propietats nutritives. Es poden prendre amb llet, iogurt, en papilles, sopes, amanides i altres plats. Té un gust molt neutre i una textura suau. També es poden mesclar amb brou de verdures, mandonguilles vegetals, postres...

Civada amb oli d'olivaNosaltres proposem complementar cada àpat amb un got ple de flocs de civada i tres o quatre cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra, que és reconegut per ser molt saludable dins la dieta mediterrània. Si proveu d'incorporar aquest petit extra als vostres àpats, aviat notareu millores substancials en les vostres reserves d'energia. 

Salut!









No hay comentarios:

Publicar un comentario