jueves, 10 de octubre de 2013

La indigestió, alguns consells senzills i naturals per tractar-la

Aliments contra la indigestió
La dispèpsia o indigestió és un terme que es fa servir genèricament per designar les molèsties estomacals. Els símptomes més freqüents són dolor, acidesa o coïssor estomacal, i una excessiva formació de gasos i rots. Tot i que la indigestió es relaciona amb la ingesta de determinats aliments o amb l’estrès, també pot estar originada per altres causes – com per exemple, inflamació de l’esòfag o la úlcera- per la qual cosa es recomana acudir a la consulta mèdica en cas que aquestes molèsties siguin persistents.


Proposem alguns remeis naturals:

- Cocció de camamilla, regalèssia i  centàurea.
Ingredients:
-       Una cullerada gran de camamilla
-  Una cullerada d’arrels de regalèssia (no fer servir aquest ingredient durant l’embaràs o si vostè és diabètic)
-       Una cullerada rasa de centàurea.

Preparació:
Posar aigua a escalfar en un recipient. Quan bulli, ficar a l’aigua la camamilla, el regalèssia  i la centaura. Deixar que bulli uns tres minuts i després retirar del foc i deixar que refrescar una mica.


Suc de patata.
En una publicació anterior parlàvem de la patata i de les seves propietats. I cal esmentar-la com a ingredient efectiu i pràctic per tractar la indigestió i els seus símptomes com l’acidesa estomacal, els rots i la regurgitació dels aliments. Es tracta del suc de patata crua. És molt senzill de preparar amb l’ajuda d’una batedora i l’alleujament que proporciona aquest remei casolà és casi immediat.

Cal dir també que els trastorns de l’estomac responen positivament a la ingestió de sucs naturals crus, com el de pastanaga, patata, col, tomata i pinya. Si, a més, afegim a aquests sucs oli de germen de blat (que és ric en vitamina E), aconseguirem que la recuperació sigui encara més completa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario