domingo, 6 de octubre de 2013

Les figues, ideals i delicioses.

Figues fresquesAquesta deliciosa fruita de finals d'estiu és una de les més dolces de la temporada estiuenca i, precisament gràcies a la seva riquesa en sucres (als diabètics els pot alterar els pics de glucèmica), ajuda a millorar l'estat d'ànim i afavoreix la concentració. També és rica en sals minerals: potassi, magnesi, calci i ferro.

Els principals beneficis i propietats de les figues són :
Dins del que es fa a l'apartat nutricional de les figues, el seu major contingut és d'aigua, tot i que també tenen un alt contingut de fibres i, sobretot, d'hidrats de carboni , donat el seu nivell de sucres . Potser no siguin aptes per a dietes hipocalòriques, però sí que són bons per carregar energia .


Beneficis de la figa:

Cocció de figues seques i llet ( o llet vegetal, pels que sou vegans ) per alleujar la tos i curar afeccions pectorals:
  • Rentar acuradament 10 figues seques i posar-los en una cassola . Afegir després 2 gots de llet freda i coure a foc lent durant uns 30 minuts . La forma aconsellada de prendre aquesta tradicional cocció- un remei molt utilitzat per les nostres àvies - , és menjar les figues abans d'anar a dormir i , a part, la llet en la qual han estat cuits .


Per tractar el restrenyiment:
  • Deixeu en remull due figues seques tota la nit i mengeu-les al matí en dejú, juntament amb l'aigua. Si això ho feu durant uns quants dies, regulareu el trànsit intestinal.

Propietats figues:
  • Les figues acumulen una gran quantitat de carbohidrats, fet que les converteix en un aliment altament energètic. Així mateix, són laxants, diürètiques i digestives.
  • Les figues contenen vitamines C i provitamina A, a més de minerals com el potassi , el magnesi , el fòsfor o el calci.
  • Cal destacar, també, la seva bona acció sobre el sistema digestiu . Aquesta fruita és bona per al trànsit intestinal, combatent el restrenyiment i sent suaument laxant . Actua positivament sobre el còlon i ajuda mitjançant les seves fibres a eliminar el colesterol .
  • A més, les figues poden tenir bona acció per a la hipertensió i altres problemes cardiovasculars. Les figues són antioxidants, raó per la qual poden ajudar a prevenir el càncer. A més, actuen positivament per evitar situacions d'estrès .
  • És l'aliment perfecte per a aquelles persones que volen perdre pes però necessiten menjar molt fins que sentir-se tipes. I la fibra de les figues té la facultat d'atipar molt. Si comences el menjar amb un parell de figues i un gran got d'aigua veuràs com ingereixes menys aliments dels que normalment acostumes.
  • En conjunt, són molt saludables i aptes per als nens, les dones embarassades i els esportistes.

Trucs i consell culinari:

Cal tenir en compte que la seva vida és molt curta , no es conserven a la nevera més enllà de dos o tres dies . Farcides de tofu són un entrant original i deliciós .



No hay comentarios:

Publicar un comentario