miércoles, 27 de noviembre de 2013

Alimentar-se bé: beneficis d'algunes vitamines i minerals.


Els aliments contenen nutrients, que és la part que el nostre cos necessita per mantenir totes les seves funcions. Tots són necessaris tot i que cada un d'aquests s'ha de prendre en diferents quantitats i segons les característiques fisiològiques i de salut de cada persona.


Esmorzar saludable- Els macronutrients: són els hidrats de carboni, proteïnes i greixos. La seva funció és subministrar la major part de l'energia que el nostre organisme pugui necessitar. 

- Els micronutrients s'agrupen en vitamines i minerals. Els necessitem en petites quantitats, però són indispensables en els processos bioquímics i metabòlics l'organisme i, per tant, pel seu bon funcionament. 


Si coneixes en què et beneficien els minerals i les vitamines, et nutrirás millor. 

Els minerals 
- Calci: té un paper important en l'estructura i en la formació dels ossos. 
- Ferro: transporta oxigen. 
- Iode: important en la regulació del metabolisme.  
- Fluor: reforça les dents. 
- Magnesi: regula el ritme cardíac. Reforça el sistema nerviós i la musculatura.  
- Seleni: millora l'elasticitat dels teixits. 
          

Les vitamines      
- A o retinol: ajuda al creixement i a la conservació de la visió. 
- B1 o tiamina: beneficia el sistema nerviós, músculs i el cor. 
- B9 o àcid fòlic: manté sana la pell i prevé l'anèmia. 
- C: reforça les defenses i evita l'envelliment. 
- D: absorbeix i fixa el calci. 
- E: ajuda com a agent desintoxicant, protegint les cèl · lules davant la presència de compostos tòxics, metalls pesants (plata, mercuri, plom), drogues i radiacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario