viernes, 1 de noviembre de 2013

Edulcorants, evitem-los.

En quant els edulcorants sintètics s'ha creats tot un núvol de polèmica i debat científic sobre la seva toxicitat. 

Sucre de canyaEl sucre blanc, per exemple, segons una entrevista a l'especialista en salut alimentàia Esteban Zarauz i a la xef Montse Vallory, aquest tipus de sucre disminueix les nostres defenses i augmenten els dipòsits de greixos, repercuteix negativament en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió, o bé en altibaixos.

Les alternatives que tenim al sucre blanc, sacarina, espartam, entre d'altres, poden ser la mel, la melassa de cereals, el sucre de canya sense refinar o plantes edulcorants. 

Dels esmentats, els que més es fan servir són el sucre de canya o la mel. I si voleu saber si la mel que compreu és pura o està adulterada hi ha diverses maneres de comprovar-ho:

- Posar una gota de mel directament damunt del fogó calent. Si es desfà de seguida és que conté una addició d'aigua.

- A una culleradeta de mel, afegir unes cinc gotes de iode. Si la mel es torna gris, vermellosa o blavosa és que hi han afegit farina. 

- Barrejar mitja culleradeta de mel amb una culleradeta d'aigua en una proveta o un recipient semblant. Afegir 15cm3  d'alcohol de cremar. Si es torna lletosa és que hi han afegit xarop de glucosa.
una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf
una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf
Disminueix les nostres defenses i augmenta els dipòsits de greixos. Repercuteix en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf

Disminueix les nostres defenses i augmenta els dipòsits de greixos. Repercuteix en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf
Disminueix les nostres defenses i augmenta els dipòsits de greixos. Repercuteix en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf
Disminueix les nostres defenses i augmenta els dipòsits de greixos. Repercuteix en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals. Produeix hipoglucèmies reaccionals, hiperactivitat infantil i desordres de l’atenció. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/montse-vallory/6374-2/#sthash.Bxilp6Hk.dpuf

No hay comentarios:

Publicar un comentario