viernes, 22 de noviembre de 2013

El pa d'espelta o pa medieval

Avui, com varem fer anteriorment amb el kamut, presentem un dels cereals més antics coneguts per l'home: l'espelta. 

Pa d'espeltaL'espelta és el blat més antic i fa més de set dècades que alimenta la gent del Mediterrani.

Per enumerar les seves propietats, altament beneficioses, podem dir que és molt ric en sals minerals, que conté vitamines A, B1 i B2, que ajuden a no tenir migranya, aporta proteïnes i fibra, que combaten l'estrenyiment o la obesitat, conté greixos no saturats que consumits diàriament redueixen els nivells de colesterol i regulen el metabolisme, i ofereix una major quantitat d'aminoàcids essencials que el blat comú, entre d'altres.

Nosaltres us animem a provar diferents tipologies de pa, ja que n'hi ha una gran varietat arreu i el canvi es nota moltíssim. No parlem només dels seus beneficis sino del seu sabor i la seva textura. Cada pa és un món i us convidem a descobrir-ne molts.

Salut!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario