Les algues marines comestibles són molt saludables i beneficioses, tant que alguns les descriuen com l'aliment del futur. Avui veurem les seves propietats en detall.
Les algues són uns aliments extraordinaris, amb propietats nutritives, preventives i curatives, amb aplicacions tant en la salut com en la cosmètica. Podem trobar-nos amb molts tipus i varietats d'algues marines, les de les zones tropicals són les que contenen més propietats i qualitats, però en general les seves qualitats principals són les següents:
- Són un excel·lent estímul per a reforçar el sistema immunològic.
- Són riques en minerals, contenen uns 30 minerals, dels quals destaquem el iode, el potassi, el magnesi, el manganès, el fòsfor, el sofre, el clor, el cobalt, el gal·li i l'estany.
- Segons Laura Kohan, "depenent del tipus d'alga que escollim, podrem beneficiar-nos del doble de ferro que tenen les llenties, de fins a 10 vegades més calci que la llet o de més iode que molts peixos."
- Són riques en vitamines C, D, E, K i en el complexe B.
- Contenen també vitamina E i provitamina K, la qual té propietats antihemorroidals.
- Tenen tanta vitamina A com la col i tanta vitamina C com la taronja.
- Dónen vitalitat al sistema nerviós.
- Contenen proteïnes, hidrats de carboni i àcids grassos essencials.
- Són riques en clorofil·la, la qual constitueix un depurador excel·lent de sang i intestins.
- Tenen propietats antimicrobianes.
- Ajuden a enfortir les ungles i els cabells, eviten la caiguda del pèl, regenerant-lo i nutrint-lo.
Les algues són uns aliments extraordinaris, amb propietats nutritives, preventives i curatives, amb aplicacions tant en la salut com en la cosmètica. Podem trobar-nos amb molts tipus i varietats d'algues marines, les de les zones tropicals són les que contenen més propietats i qualitats, però en general les seves qualitats principals són les següents:
- Són un excel·lent estímul per a reforçar el sistema immunològic.
- Són riques en minerals, contenen uns 30 minerals, dels quals destaquem el iode, el potassi, el magnesi, el manganès, el fòsfor, el sofre, el clor, el cobalt, el gal·li i l'estany.
- Segons Laura Kohan, "depenent del tipus d'alga que escollim, podrem beneficiar-nos del doble de ferro que tenen les llenties, de fins a 10 vegades més calci que la llet o de més iode que molts peixos."
- Són riques en vitamines C, D, E, K i en el complexe B.
- Contenen també vitamina E i provitamina K, la qual té propietats antihemorroidals.
- Tenen tanta vitamina A com la col i tanta vitamina C com la taronja.
- Dónen vitalitat al sistema nerviós.
- Contenen proteïnes, hidrats de carboni i àcids grassos essencials.
- Són riques en clorofil·la, la qual constitueix un depurador excel·lent de sang i intestins.
- Tenen propietats antimicrobianes.
- Ajuden a enfortir les ungles i els cabells, eviten la caiguda del pèl, regenerant-lo i nutrint-lo.
Diferents varietats d'alga que ens podem trobar:
- Nori
- Wakame
- Hijiki
- Espirulina
- Dulse
- Kombu
- Agar-agar
Des del blog Midori us animem a provar les algues marines, tant en amanides com en sopes o en molts altres formats possibles.
Salut!
Salut!
No hay comentarios:
Publicar un comentario